tirsdag 2. desember 2008

hvorfor jeg skriver?

Jeg er ikke helt sikker. Mest fordi jeg trenger det, og fordi jeg syns det er fint å finne det frem igjen etter noen år, og så kjenne hvordan det var da, den gang. Men hvorfor blogg? eller dagbok på nettet som jeg nok heller tenker at det er? Fordi det er fint å vite at folk leser hva jeg skriver, og det er fint at det kanskje gjør et inntrykk. Kanskje jeg kan gi en slik følelse til noen, som jeg av og til får når jeg leser andre sine blogger. Jeg liker å lese andre sine tanker, jeg liker å lese en tekst som angår meg, en tekst jeg kunne ønske jeg selv hadde skrevet, for den satte presis ord på akkurat det jeg også følte. eller tenkte. eller kunne tenkt? Jeg liker å lese triste tanker, glade tanker gode tanker slemme tanker og ikke minst morsomme tanker. Noen ganger er de også kjedelige, men det fine da er jo bare at man kan bla videre, og vente en stund, og så kommer det som regel noe nytt, og kanskje noe bedre.

Jeg skriver fordi det funker. Fordi jeg klarner tankene, jeg kan etterpå tenke at okei, det er sånn det er, det var slik det var. Jeg er nemlig ikke så flink med det der å kjenne på følelser når de er der. Som regel må jeg vente en time eller to eller en dag eller år. Men når jeg da skriver det ned, så blir det litt lettere, litt mer virkelig. Kanskje dette kan bli ventilen min? Det hadde vært digg.

For akkurat nå så kjenner jeg på to vonde armer etter sprøyter og sommerfugler. Og jeg syns ikke noe om at jeg liker den. Smerten altså.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar